Skralde FAQ

---


Er al maden ikke rådden når den nu bliver smidt ud?


Som regel ikke. Du ville blive overrasket over den kvalitet, den mad der bliver smidt ud, har, og de grunde der er til at det overhovedet er blevet smidt ud. Hvis en dåse eller en karton er blevet bulet så den ikke kan stables ryger den i containeren, hvis en af tomaterne i en pakke har fået et gok så de fine forbrugere ikke længere gider at betale 15 kroner for den, hvis de ydderste blade af salaten er blevet krøllet, hvis DVD'en mangler en fjernbetjening, hvis posen med appelsiner har en dårlig ud af 14 gode, hvis en butik køber mere end hvad de kan sælge eller får nye varer hjem end de andre er blevet for gamle, så ryger det ud. De fleste butikker er også meget konservative med at overholde sidste salgsdato, så der er ofte masser at finde der er noget værd.

Bliver man ikke syg af at spise mad fra en container?


Ikke hvis du tænker dig lidt om. Kender lidt til hvordan fordærv lugter. Det er også en god ide at vide lidt om de ting man finder og om hvor lang tid de kan holde sig og hvordan de bliver påvirket af at ligge i en container. På en varm sommerdag er det måske ikke så smart at tage en pakke hakket oksekød med hul i plastikken. Mens at en container om vinteren fungere stort set ligesom en fryser.

Hvis man finder en masse godt, tager man så det hele?

I de større byer er man højst sandsynligt ikke den eneste der benytter sig af en åben container, så en tommelfinger regel kan være ikke at tage mere end hvad man har brug for.
Andre gode tommelfinger regler er aldrig at efterlade sig et rod, og hvis andre har gjort det så ryd det op, At svine foran en container kan være nok til at der kommer hængelåse på eller at der kommer hegn op omkring. Finder man noget godt man ikke vil have eller ikke har brug for kan man efterlade det i toppen af bunken så man sparer den næste for at grave.

Hvad for noget mad kan man finde i en container?

Æbler, appelsiner, bananer, pærer, ferskner, jordbær, tomater, chili frugter, asparges, løg, salat, spinat, basilikum, kartofler, ris, alle former for brød og kød. Stort set alt hvad der sælges i den butik der benytter sig af containeren. Dog sjældent alle disse ting på samme tid.
Det er ikke kun mad man kan finde, alt efter hvor man kigger kan man stort set finde alt hvad man vil med lidt held og lidt stædighed. Også fabrikker og kontorer benytter containere til at skille sig af med alt det de ikke føler de har brug for. Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan finde og hvor.

 

 

 

1